nov 102014
 

TRNAVA. Tento rok sa Fakulta masmediálnej komunikácie opäť vyznamenala. Na týždeň vedy a techniky prijali pozvanie vzácni hostia z praxe, ktorí sa s nami podelili o množstvo cenných skúseností. Mnohí z nich sú absolventmi FMK podobne ako aj Lucia Gažová. Táto vášnivá cukrárka a zároveň Miss sympatia 2008 sa s nami podelila o svoj príbeh ako sa od červeného diplomu cez modeling nakoniec dostala k pečeniu.

Prednášku Chutný marketing s Lulu odštartovala sympatická blondína v pondelok (10. 11. 2014) o jednej v Jame. Lucka sa počas strednej školy začala aktívne venovať modelingu. Vďaka modelingovej kariére mala možnosť precestovať svet a získať množstvo cenných kontaktov, za čo je dnes veľmi vďačná. „Možno som to v tomto smere mala jednoduchšie. Nebola som obyčajné nenápadné dievča, ale mala som už čo to za sebou,“ poznamenala. Jej príbeh je skutočne zaujímavý. Máloktorá modelka, ktorá si musí držať líniu, sa vyberie cukrárskou dráhou.

1376653_10152647544172182_2363928806651232663_n

Piecť začala ako tretiačka na vysokej škole. Priviedla ju k tomu na jednej strane stará mama, ktorá je bývalá cukrárka a na strane druhej túžba naučiť sa uvariť niečo iné ako párky a čaj. „Začala som s makarónkami, ktoré sú dnes pre Lulu’s bakery typické. Príprava je náročná, ale keďže sa v tej dobe nedali na Slovensku zohnať a ja som ich chcela ochutnať, musela som si ich spraviť sama.“ A tak sa zrodila jej vášeň k pečeniu.

Od tej chvíle piekla stále. Po vysokej škole sa zamestnala v oblasti marketingu a koláčikom sa venovala každý večer vo voľnom čase. Postupne ale prichádzali objednávky a z hobby sa stala práca na plný úväzok.

10405517_10152834493408784_2829963419783281086_n

Keďže je Lucia úspešnou absolventkou marketingovej komunikácie, nič nenechala na náhodu. Založila si blog o pečení, facebook fanpage (kde má dnes vyše 2000 fanúšikov), vymyslela si výstižné logo s typickými cukríkovými farbami a pustila sa do plnenia svojho sna.

„Keď s niečím začínate, je dôležité uvedomiť si svoju konkurenčnú výhodu,“ vysvetľuje študentom v preplnenej učebni. Sama podotkla, že ak by s makarónkami prišla o pol roka neskôr, vôbec by nemusela byť taká úspešná. Na Slovensku bola jedna z prvých a aj to je jedna z vecí, ktorá ju odlišuje od konkurencie.

„V poslednom čase sú v móde torty obalené fondánom. Na pohľad nádherné, no povedzme si pravdu, aj tak všetci jedia len vnútro,“ pokračuje Lucia v prednáške. Priznala, že aj ona sa pokúsila piecť nádherné torty v tvare psíkov, futbalových lôpt a všetkého možného po čom je aktuálne dopyt. Prvé pokusy dopadli všelijako. No potom si uvedomila, že Lulu’s bakery môže byť jedinečná, zdravá a nemusí každú tortu oblepiť presladenou hmotou.

A to je v marketingu dôležité. Uvedomiť si čím odlíšiť svoju značku od ostatných. Každý vie, že koláče z Lulu’s bakery sú chutné, prírodné a zdravé. Tomu Lucia prispôsobila aj krabičky. Tie vyzerajú veľmi jednoducho, previazané obyčajným špagátom.

Dnes sa bývalá modelka venuje už len pečeniu. Momentálne sa teší z nových priestorov neďaleko Skladovej, kde sa chystá v blízkej budúcnosti rozbehnúť svoju vlastnú cukráreň. Držíme palce!

10710557_595487677246583_7068310304164267667_n 10805539_10204144956296667_2752942748670716662_n
Nzáver jeden z chutných Luckiných výtvorov        …a fotka z dnešnej prednášky

Text: Karin Fronková
Foto: https://www.facebook.com/lulusbakery.sk

Karin Kubíková

Pozitívnym prístupom som si prešla päťročnou cestou aj (šéf)redaktorky. Rádio bolo pre mňa na FMK tou najlepšou voľbou.

Viac zaujímavých článok z nášho webu

  • Vytancuj Mikuláša ! Vytancuj Mikuláša ! TRNAVA, JAMA. V utorok, 2.12.2014, sa v priestoroch školskej telocvične v JAME uskutočnil Mikulášsky Zumba maratón.  Hlavným cieľom podujatia bola pomoc ľudom bez domova v Trnave.  Na […]
  • City Aréna: Kedy sa môžeme tešiť na otvorenie?City Aréna: Kedy sa môžeme tešiť na otvorenie? TRNAVA. Už od septembra 2013 prechádzame okolo rozostavaného objektu City Arény v Trnave. Rok 2015 by mal byť konečne rokom odovzdania výstavby a slávnostného otvorenia. Hoci presný termín […]
  • Druháci, kam na prax?Druháci, kam na prax? S príchodom letného semestra nás neobišiel ani nový, (ako vždy) perfektne zorganizovaný rozvrh. Všetkým druhákom v ňom svieti neprehliadnuteľné okienko týkajúce sa praxe, ktorá nás […]
  • Pohodlne a za málo peňazí!Pohodlne a za málo peňazí! TRNAVA. Konkurenčný boj o cestujúcich začne už o pár dní. Na jednej strane máme bezplatné cestovanie detí, študentov a seniorov vo vlakoch ZSSK. Na druhej zase pohodlie a nízke ceny […]
  • Víťazka Granátového jablka: Všetko, čo robíme, má zmyselVíťazka Granátového jablka: Všetko, čo robíme, má zmysel Tvrdí, že v nej prúdi madžentová krv. Okrem FMK miluje pečenie a vďaka skvelým ľuďom sa dostala tam, kde je teraz. Doktorandka Slávka Mazáková nám povedala o sebe a o tom, ako sa na FMK […]